internet haber sitesi
Reklamı Geç

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma yasağının iptal edildiğini duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gece yarısı yayımlanan son dakika genelgesiyle getirilen sokağa çıkma yasağının iptal edildiğini açıkladı. Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanı olarak 15 ilimizi kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım. 2,5 ay aradan sonra yeniden günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma yasağının iptal edildiğini duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma yasağının iptal edildiğini duyurdu! admin

Dün gece yarısı ilan edilen “baskın” sokağa çıkma kısıtlaması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla iptal edildi. 12 saatlik süreçte, uçak ve otobüs firmaları başta olmak üzere, hafta sonuna hazırlık yapan restoran, kafe gibi işletmeler kafa karışıklığının yanı sıra büyük ‘stres’ yaşadı…

Corona virüsü ile etkin mücadele için ilk kez 10 Nisan’da büyükşehirlerde uygulanmaya başlanan sokağa çıkma kısıtlaması, geçtiğimiz hafta yapılan duyuru ile 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle sona erdirildi. Kısıtlamanın sona ermesiyle, haziran ayının ilk haftasonu için yüzbinlerce vatandaş plan yaptı.

Kimi otobüs, kimi uçak yolculuğu, kimi ise hafta sonunu restoran, kafe gibi mekanlarda geçirmek için rezervasyon yaptırdı. Ancak 5 Haziran gününün ilk dakikalarında yayımlanan İçişleri Bakanlığı’nın sürpriz genelgesi bütün planları bozdu.

Genelgede; İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 15 ilde; 05 Haziran 2020 saat 24.00 ile 07 Haziran 2020 tarihi saat 24.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı duyuruldu.

Son dakika gelen bu kararla cumartesi ve pazar günü için seyahat başta olmak üzere birçok planlama yapan vatandaş ile işletmeciler ise adeta şoke oldu. Tepkilere neden olan karardan sadece 12 saat sonra ise yasak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından iptal edildi.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

* Bilindiği gibi salgın döneminde, milletimizi Koronavirüs’ten korumak için çok sayıda tedbiri hayata geçirdik.

* Bunlardan biri de tüm Türkiye'de veya belirli illerimizde uyguladığımız sokağa çıkma sınırlamalarıydı. Esasen, en son sınırlamanın ardından bu yöntemi yeniden kullanmayı düşünmüyorduk.

* Ancak, bir ara 700 küsurlere kadar inen günlük vaka sayısı neredeyse bini buldu. Bu olumsuz gelişme üzerine, sokağa çıkma sınırlaması tedbirini tekrar gündemimize almak zorunda kaldık.

* Bunun için, Cumhurbaşkanı olarak, 15 ilimizi kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım.

* Vatandaşlarımdan, MASKE-MESAFE-TEMİZLİK kurallarına bu süreçte de titizlikle riayet etmelerini önemle rica ediyorum.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı