internet haber sitesi
Reklamı Geç

George Floyd gösterileri büyüyünce Trump sığınağa saklanmış!

Corona virüsünün merkez üssü haline gelen ABD'de gündem ırkçı polis şiddeti... Tam 1 hafta önce gözaltına alınan Afro-Amerikan George Floyd'un sokak ortasında öldürülmesi sonrasında ülke yangın yerine döndü. ABD basını, cuma günü Beyaz Saray önünde alevlenen gösteriler sırasında başkan Trump'ın bir sığınağa gitmek zorunda kaldığını yazdı.

George Floyd gösterileri büyüyünce Trump sığınağa saklanmış!
George Floyd gösterileri büyüyünce Trump sığınağa saklanmış! admin

Daha önce birçok suç işleyen ve sicili kabarık bir polis memuru Derek Chauvin ve 3 mesai arkadaşının gözaltına aldıkları George Floyd’un boğazını diziyle sıkarak öldürmesinin ardından başlayan protesto gösterileri bugün de devam etti.

Birçok şehirde sokağa çıkma yasakları uygulanırken, Ulusal Muhafızlar da birçok bölgede tekrar göreve çağrıldı. Resmi verilere göre en az 40 şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken Ulusa Muhafızlar da Washington DC ile birlikte 15 eyalette tekrar aktif hale getirildi.

Ülkenin çok okunan tabloid gazetelerinden New York Post ise ABD Başkanı Donald Trump’ın konutu önünde Cuma gecesi yaşananları aktardı. Cuma günü yüzlerce gösterici Beyaz Saray önünde protesto gösterisi düzenlemiş ve polis barikatlarına taş ve sopa ile saldırmıştı.

BİR SAAT KALDI
Beyaz Saray’a yakın olan bir Cumhuriyetçi ise o sıralarda ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’ın altına kurulan bir sığınakta kaldığını açıkladı. İsmini açıklamak istemeyen Cumhuriyetçi senatörün iddiasını, Beyaz Saray yönetiminden bir yetkili de doğruladı. Trump’ın terör saldırısı gibi acil durumlar için hazırlanan sığınakta yaklaşık bir saat kaldığı açıklandı.

Cumhuriyetçi siyasetçi, “Trump ve ailesi bu protestoların büyüklüğünden ve şiddetinden sarsıldı” açıklamasını yaptı. İsmini açıklamayan kaynak Melania Trump ve çiftin 14 yaşındaki oğulları Barron’un da sığınakta olup olmadığı bilmediğini söyledi.

CNN’e konuşan bazı kaynaklar ise Melania Trump ve oğullarının da Beyaz Saray’ın altındaki sığınağa gittiğini söyledi.

PAZAR GÜNÜ ORTADA YOKTU
Trump’ın o gece danışmanlarına güvenliğinden endişe ettiğini söylediği ve hem özel olarak hem de kamunun önünde Gizli Servis’ten memnun olduğunu dile getirdiği de vurgulandı.

Bu olaydan sonra NASA ve SpaceX’in uçuşunu izlemek üzere Florida’ya giden Trump, pazar günü de hiçbir açıklama yapmadı. Beyaz Saray’dan bir yetkili Trump’ın birkaç gün içerisinde barışçıl ve haklı sebeplerle gösteri yapan protestocularla şiddet eğilimli provokatörler arasında bir çizgi çizeceğini dile getirdi.

IRKÇI BEYAZLAR GÖSTERİCİLERİN ARASINDA
Minnesota polis birimleri, zaman zaman şiddete dönen protestolarla ilgili bir açıklama yaptı. Komiser Paul Schnell, Minneapolis ve St. Paul’deki gösterilerde beyaz aşırı ırkçı ve aşırı sağcı grupların da yer aldığını duyurdu.

Schnell, “Bunlar provokatör ve güvenlik güçleri bunları engellemeye çalışıyor.

NEW YORK BELEDİYE BAŞKANININ KIZI GÖZALTINDA
Öte yandan gösteriler devam ederken New York şehrinin belediye başkanı Bill de Blasio’nun kızının da gözaltına alındığı ortaya çıktı. Güvenlik güçleri kaynakları, cumartesi gecesi Manhattan’da devam eden gösterilerde 25 yaşındaki Chiara de Blasio’nun gözaltına aldığını açıkladı.

Belediye başkanının kızı Chiara de Blasio’nun da gösterilerde gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Polisin müdahalesine rağmen Broadway’de trafiği tıkadığı ve düzeni bozduğu gerekçesiyle gözaltına alınan de Blasio’nun bu eylemi yaptığı sırada bölgedeki birçok aracın yandığı ve göstericilerin polisle kavga ettiği açıklandı. de Blasio’nun polislere belediye başkanının kızı olduğunu söylemediği de aktarıldı.

Kızı gözaltına alındığı sıralarda New York belediye başkanı de Blasio bir basın toplantısı düzenleyerek, “Bütün barışçıl protestoları takdir ediyoruz ve saygı duyuyoruz fakat şimdi eve dönme zamanınız geldi” demişti.

BEYAZ SARAY’DAN ÇALIŞANLARA UYARI
ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından CNN, Beyaz Saray’ın çalışanlarına pazartesi günü işe gelirken uymaları gereken bazı kuralları içeren bir e-posta attığını duyurdu.

CNN’in ele geçirdiği yazışmalarda güvenliğin üst seviyeye çıkarıldığı belirtilirken, “Beyaz Saray kimlik kartınızı Gizli Servis’in giriş bölümüne gelene kadar çıkarmayın” ifadesi kullanıldı.

SÖZCÜ

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı