internet haber sitesi
Reklamı Geç

Canlı yayında Davutoğlu'nu çileden çıkardılar: Senin dilinle beynin arasında sağlam bir ilişki var mı?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu arasında canlı yayında gergin anlar yaşandı. Şehir Üniversitesi ve başörtü yasakları ile ilgili ısrarlı sorulara sinirlenen Davutoğlu, Karahasanoğlu'na "Senin dilinle beynin arasında sağlam bir ilişki var mı!" dedi. Davutoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden eski Tümgeneral Mehmet Dişli hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Canlı yayında Davutoğlu'nu çileden çıkardılar: Senin dilinle beynin arasında sağlam bir ilişki var mı?
Canlı yayında Davutoğlu'nu çileden çıkardılar: Senin dilinle beynin arasında sağlam bir ilişki var mı? admin

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Akit TV'de katıldığı programda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

DAVUTOĞLU SİNİRLERİNE HAKİM OLAMADI

Canlı yayın sırasında Ahmet Davutoğlu ile Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Şehir Üniversitesi ve başörtü yasakları ile ilgili ısrarlı sorulara sinirlenen Davutoğlu, Karahasanoğlu’na “Senin dilinle beynin arasında sağlam bir ilişki var mı?” dedi.

“SON GECEYE KADAR DİŞLİ'NİN EMEKLİĞE SEVKİ SÖZ KONUSUYDU”

Davutoğlu, Başbakanlığı sürecinde başkanlığını yaptığı 2015 Yüksek Askeri Şûrası'nda, 15 Temmuz  darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olan ve tutuklanarak ağırlaştırılmış müebbet hapis ceza verilen eski Tümgeneral Mehmet Dişli hakkında açıklamalarda bulundu.

Dişli’nin emekliye sevk edilmesi konusunda kendisinin ısrarcı olduğu belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

* 2015 Yüksek Askeri Şura (YAŞ)'ına giderken MİT Müsteşarı titiz bir çalışma ile liste sundu. Bunların tasfiyesini iki kademeli olarak yapalım dedik.

* O dönem sayın Hulusi Akar ve sayın Cumhurbaşkanımızla bir araya gelerek bunların iki kademeli tasfiyesini öne aldık.

* Mesela Mehmet Dişli'nin kesinlikle emekliye sevk edilmesi konusunda ben de MİT Müsteşarı da çok ısrarcı olduk. Bunu MİT'ten gelen bir rapor üzerine söyledim.

* Ve son geceye kadar da Dişli'nin emekliye sevki söz konusuydu. Son gece kanaat değişti ama bu kanaat benim sebebimle değişmedi. Ama şu bilinsin ki ben FETÖ'ye karşı tek bir FETÖ mensubu kalmayınca kadar mücadele kararlığı gösterdim.

“KİMSE BENİ DARBECİLERLE YAN YANA ANAMAZ”

Parti içinde kendisine darbe yapılmasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında durduğunu belirten Davutoğlu, “17-25 Aralık'ta da, 15 Temmuz'da da sayın Cumhurbaşkanımızın yanında durdum. Bana karşı parti içi darbe yapılmış olmasına rağmen yanında durdum. Hiç tereddüt etmem yarın da yanında dururum. Kimse beni darbecilerle yan yana anamaz. FETÖ'ye ne kadar karşıysam 28 Şubat zihniyetine de aynı derecede karşıyım” şeklinde konuştu.

(SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı