internet haber sitesi
Reklamı Geç

SON DAKİKA... Putin, Erdoğan ve Macron ile görüşmek istemedi

Almanya Başbakanı Merkel, Alman parlamenterlere yaptığı konuşmasında, Rusya lideri Putin'in 4'lü zirveye katılmak istemediğini açıkladı.

SON DAKİKA... Putin, Erdoğan ve Macron ile görüşmek istemedi
SON DAKİKA... Putin, Erdoğan ve Macron ile görüşmek istemedi admin

Muhafazakâr Alman vekillerle bir araya gelen Merkel, İdlib’deki sıcak çatışmayı durdurmak için Rusya lideri Putin’e 4’lü bir zirve teklif ettiğini ancak Putin’in bu zirveye katılmayı reddettiğini belirtti.

Zirveye Erdoğan ve Macron’un da katılmasını isteyen Merkel, Putin’den aldığı red yanıtını açıklarken İdlib’deki mülteci krizini engellemek için bölgede güvenli bölge kurulması gerektiğini de söyledi.

NE OLMUŞTU?

Suriye’nin İdlib kentine saldırılarını artıran Rusya destekli rejim güçlerinin operasyonları sonucunda bir milyona yakın Suriyeli’nin Türkiye sınırına gelmesinin ardından harekete geçen Türkiye, bölgedeki operasyonlarını genişletmişti.

Bölgedeki 12 gözlem noktasından bölgedeki rejim saldırılarını izleyen Türk ordusuna yönelik geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ve 34 askerin şehit olduğu saldırı sonrasında, Türkiye de rejim güçlerini hedef alan Bahar Kalkanı adıyla bir harekât başlatımıştı.

Bölgedeki gerilimi azaltmak için önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova’da Putin ile görüşeceği belirtilmişti. Bu gelişmenin ardından ise Avrupa’daki liderler de devreye girerek görüşmelerin 4’lü olarak gerçekleştirilmesi önerisinde bulunmuştu.

Öte yandan Türkiye, Avrupa’ya gitmek isteyen Suriyelilerin daha fazla engellenmeyeceğini açıklayarak Avrupa’ya uyarıda bulunmuştu. Gelişmeler sonrası birçok Suriyeli’nin Yunanistan-Türkiye sınırına akın ettiği biliniyor. Sınırın sıfır noktasında Yunanistan makamlarının sınırı geçmeye çalışan mültecilere sert şekilde karşılık verdiği haberleri de geliyor.

(SÖZCÜ)

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı