internet haber sitesi
Reklamı Geç

İdlib’den acı haber: Bir şehit, bir yaralı

Operasyonların devam ettiği Suriye'den bir acı haber daha geldi. İdlib’de rejim unsurları tarafından yapılan topçu atışı sonrasında bir asker şehit olurken bir asker de yaralandı.

İdlib’den acı haber: Bir şehit, bir yaralı
İdlib’den acı haber: Bir şehit, bir yaralı admin

Açıklama Milli Savunma Bakanlığı’ndan geldi. Bir askerin şehit olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

*İdlip'de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, Rejim unsurları tarafından 02 Mart 2020 tarihinde yapılan topçu atışı neticesinde, 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1 silah arkadaşımız da yaralanmıştır.

*Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş ve hedefler tahrip edilmiştir. Gelişmeler takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır.

*Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz.

ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

İdlib’den gelen acı haber sonrası şehit askerin kimliği de açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Piyade Uzman Onbaşı Mustafa Muhammed Mustafa Ak’ın hain saldırıda şehit düştüğü belirtildi.

İdlib'de şehit olan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Mustafa Ak’ın ailesine acı haber verildi

İdlib’de rejim unsurları tarafından düzenlenen topçu atışı saldırısında 1 asker şehit olurken, 1 asker de yaralandı. Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Mustafa Ak'ın, Konak ilçesinde bulunan Hasan Özdemir Mahallesi’ndeki baba ocağına acı haber verildi. Haberi alan baba Cemil Ak (51) ve anne Nermin Ak (39) gözyaşlarına boğulurken, şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Konak Belediyesi’ne bağlı ekiplerce evin önünde taziye çadırı kurulurken, sağlık ekipleri de hazır bekletildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Muhammed Mustafa Ak’ın bekar olduğu ve 1 kardeşinin bulunduğu öğrenildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı