internet haber sitesi
Reklamı Geç

SON DAKİKA... Rusya’dan 'FLAŞ' Türkiye açıklaması!

Kaosun ve şiddetin bitmek bilmediği Suriye'de Suriye Milli Ordusu'nun harekete geçmesi sonrasında Rusya'dan flaş bir açıklama geldi. Reuters haber ajansının Rus haber ajanslarına dayandırdığı haberde Rusya Savunma Bakanlığı, "Türkiye, Suriye hükümetine bağlı güçlere saldıran militanlara topçu atışıyla destek sağlıyor. Türkiye'nin desteklediği militanlar Suriye hükümet güçlerinin İdlib'de kontrol ettiği iki bölgeye girdi. Bu durum Suriye ordusunun bütün saldırılara yanıt vermesini meşru kıldı" açıklamasını yaptı. Açıklamada, "Moskova, Ankara ile iletişime geçtikten sonra Türkiye topçu atışını durdurdu" ifadesi kullanıldı. TASS haber ajansı Rusya Savunma Bakanlığı'nın Türkiye'ye bölgedeki kuvvetlere yardımı ve silah desteğini bırakması çağrısında bulunduğunu duyurdu. Açıklamada, Rus hava kuvvetlerinin bölgedeki güçlere hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

SON DAKİKA... Rusya’dan 'FLAŞ' Türkiye açıklaması!
SON DAKİKA... Rusya’dan 'FLAŞ' Türkiye açıklaması! admin

Reuters haber ajansının Rus haber ajanslarına dayandırdığı haberde Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamaları “son dakika” uyarısıyla geldi. Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamalarının yer aldığı haberlerde, “Türkiye, Suriye hükümetine bağlı güçlere saldıran militanlara topçu atışıyla destek sağlıyor. Türkiye’nin desteklediği militanlar Suriye hükümet güçlerinin İdlib’de kontrol ettiği iki bölgeye girdi. Rus hava kuvvetleri bölgedeki güçlere hava saldırısı düzenledi. Bu durum Suriye ordusunun bu saldırılara başarıyla yanıt vermesini sağladı” ifadesi yer aldı.

RIA, Interfax ve TASS ajanslarına dayandırılan açıklamada, “Moskova, Ankara ile iletişime geçtikten sonra Türkiye topçu atışını durdurdu” ifadesi kullanıldı. TASS haber ajansı Rusya Savunma Bakanlığı’nın Türkiye’ye bölgedeki kuvvetlere yardımı ve silah desteğini bırakması çağrısında bulunduğunu duyurdu.

(SÖZCÜ)

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı