internet haber sitesi
Reklamı Geç

Yolsuzluğu ihbar eden belediye başkanı konuştu

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın şikayeti üzerine kurum içinde başlayan yolsuzluk soruşturmasında yeni gelişme... 'Harcama yetkilisi' personelin, Sayıştay'ın uzman denetçilerini bile atlatarak dolandırıcılık yaptığını belirten Salman, "Yandaş medya üzerinden ısrarla algı politikası yürütülüyor. Konunun CHP'ye mal edilmesi son derece manidardır" dedi.

Yolsuzluğu ihbar eden belediye başkanı konuştu
Yolsuzluğu ihbar eden belediye başkanı konuştu admin

Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, kurumun muhasebe biriminde görevli Reşat Ergin‘in kasadaki 1 milyon 428 bin lirayı zimmetine geçirip kaçmasının ardından suç duyurusunda bulundu.

Belediyenin banka hesaplarını inceleyen yetkililer, Ergin'in paravan bir şirkete belli aralıklarla para aktardığını tespit etti. Yürütülen soruşturma kapsamında belediyenin Mali İşler Müdürü Şenay Reyhan Kaş ile firari Reşat Elgin gözaltına alındı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Kaş ve Ergin, ‘zimmet ve resmi belgede sahtecilik'ten tutuklandı. Paraların aktarıldığı öne sürülen paravan şirketin sahibi müteahhit Bekir Bilgi de gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Reşat Ergin, polise verdiği ifadede; soruşturma konusu 32 işlemin Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç‘in talimatıyla yapıldığını iddia etti. İddialar üzerine Güleç ve iki kişi daha gözaltına alındı. Sorgusu tamamlanan ve adliyeye sevk edilen Güleç, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

GÜLEÇ’İN SEKRETERİ VE ŞOFÖRÜ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Güleç’in şoförü Buğra Ergün, sekreteri Bahar Taşkömür ile zimmet olayına karıştığı tespit edilen bir firma çalışanı Orhan G., adliyeye sevk edildi.

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç (FOTO: SÖZCÜ)

BELEDİYE BAŞKANI SALMAN’DAN AÇIKLAMA

Adli sürecin devam ettiğini belirten Yalova Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman, şunları söyledi:

* Yalova Belediyesi’nde görev yapan insanların zan altında bırakılması beni bu açıklamayı yapmaya zorunlu bırakmıştır. Burada yapılan yolsuzluk öyle anıldığı gibi 22 milyonluk bir rakam olması mümkün değildir.

* 2001 yılından beri görev yapan, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde çalışan ‘harcama yetkilisi’ bir personel, Sayıştay’ın uzman denetçilerinin dahi tespit edemeyeceği bir profesyonellikle; Nisan 2018’den Ocak 2020’ye kadar belediyemizi 1 milyon 428 bin lira dolandırmıştır.

* Bilgi bana verildiği anda hemen gerekli talimat arkadaşlara verilmiştir. İdari soruşturma, belediye içerisinde başlatılmıştır. Muhakkik atanmış ve ardından hemen gerek Emniyet Müdürlüğüne gerekse Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.

* Bu konunun siyasi malzeme yapılmasını mensubu olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’ne mal edilmesi son derece manidardır. 2014 yılından beri bir lirasını dahi hesap ederek kuruşu kuruşuna Yalova’nın parasını, Yalovalının parasını kolladık, kollamaya da devam edeceğiz.

* Yolsuzluğun boyutu yandaş medyada yazıldığı, sosyal medyada abartıldığı gibi değildir. Altını bir kez daha çiziyorum. Bugün itibariyle benim arkadaşlarımın, benim talimatımla ortaya çıkardığı yolsuzluğun miktarı 1 Milyon 428 bin TL’dir ve bu 41 seferdeki işlemde cereyan etmiştir.

(SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı