internet haber sitesi
Reklamı Geç

Kemal Kılıçdaroğlu: ‘Deprem vergisi’ olarak toplanan 34 milyar dolar nereye gitti?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ ve Malatya'yı vuran 6.8 büyüklüğündeki Sivrice depremi sonrası grup toplantısında konuştu. AKP iktidarına seslenen Kılıçdaroğlu, "Vatandaş deprem vergisini ödedi, önlemi almak size düşüyor. 34 milyar dolar nereye gitti?" diye sordu.

Kemal Kılıçdaroğlu: ‘Deprem vergisi’ olarak toplanan 34 milyar dolar nereye gitti?
Kemal Kılıçdaroğlu: ‘Deprem vergisi’ olarak toplanan 34 milyar dolar nereye gitti? admin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

– Elazığ ve Malatya depremlerinde yaşamını yitiren yurttaşlarımıza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Deprem olduğunda, kimliği, inancı, görüşü ne olursa olsun milletimiz yaraları kapatmaya gidiyor. CHP'li belediyeler de deprem bölgesine büyük katkılarda bulundular. İnsani yardımları bölgeye taşıdılar. Sadece CHP değil, bütün belediye başkanlarımızı kutluyorum.

– Ocak ayı yeni bir başlangıç ancak Ocak ayının bizim için ayrı bir önemi var. Onat Kutlar, Uğur Mumcu, Metin Göktepe, Muammer Aksoy, Hrant Dink gibi aydınlarımız, gazetecilerimiz Ocak ayında öldürüldü.

– Vicdanı olan herkes Osman Kavala‘ya haksızlık yapıldığını biliyor… Tam 819 gün süren bir süreç. Böyle bir adalet olabilir mi? AİHM serbest bırakın dedi, tercüme edilmedi diyerek geri cezaevine yolladılar. Hiç tercüme edilmezse ömür boyu cezaevinde mi kalacak? Bugün görülen davada inşallah adalet tecelli eder ve Osman Kavala yuvasına kavuşmuş olur.

DEVLETİN DİNİ ADALETTİR

– Devlet süreklidir ve bakidir. Vatanımızın sınırları vardır. Tasada ve kıvançta bir arada olmamızı sağlayan bir anayasamız vardır. 1921’den beri egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir ilkesi egemendir. Huzur içinde barış içinde yaşamak istiyoruz. Gelecek kaygısı olmayan güven içinde yaşayan bir ülke istiyoruz.  Adaletli bir devlet istiyoruz. Devletin dini adalettir. Bu adaleti sağlamak bütün siyasal partilerin, STK’ların görevi olmak zorundadır.

– Hakkı, hukuku ve adaleti kendi evimize, kendi mahallemize taşımak zorundayız. Adalet olunca herkesin işi, herkesin aşı olacak.

– Bizim ülkemizin güzel insanları var. Ülkemiz en güzel yerde. Talebimiz; hiçbir ayrım yapmadan, huzur ve barış içinde birlikte yaşamak istiyoruz. Huzurlu bir Türkiye istiyoruz. Gelecek kaygısı olmayan, güven içinde yaşayan bir toplum istiyoruz.

SİYASETİN İNANÇLARLA İŞİ OLMAZ

– Üniversiteler bilim üretsin istiyoruz. Üretsinler ki sanayici faydalansın üretim artsın Türkiye kalkınsın. Soğan üreticileri dertli. Geçen yıl yurt dışından getirmiştik, bugün tarlada çürüyor. Soğan üreticileri alın terinin karşılığını alamıyor.

– Siyasetin konusu insanlarımız aç mı tok mu olmalıdır. Kimliklerle, inançlarla siyasetin işi olamaz. Hiç kimse inancından ötürü, kimliğinden, yaşam tarzından ötürü ötekileştirilmesin. Bizim siyaset anlayışımız; insanın mutluluğu üzerine inşa edilen bir siyaset anlayışıdır. Bizim siyaset anlayışımız insanların mutluluğunu önceleyen siyaset anlayışıdır. Bu yüzden ayrımcılığa karşıyız.

HİÇBİR SİYASETÇİ CEBİNDEN PARA HARCAMAZ, BİZİM PARAMIZI HARCAR

– Daha güzel bir Türkiye inşa etmek için vergi veriyoruz. Hiçbir siyasetçi kendi cebinden para harcamaz, bizim paramızı harcar. Siyasi iktidar her kuruşun hesabını millete vermek zorundadır. Buna devlette şeffaflık diyoruz…

– Demokrasinin çıkış kaynağı hesap vermektir. Bu anlamda toplanan vergilerin nereye harcandığının hesabını vermesidir. Uluslararası Yolsuzluk Endeksi’nde 13 basamak (Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün 2019 yılı Yolsuzluk Algı Endeksi’ne göre Türkiye 39 puanla 91’inci sırada yer alıyor.  Türkiye, endekste ülke tarihindeki en düşük sırayı almış oldu.) Demek ki hesap verilmiyor. Bilgi verilmiyor. Vergi vermezsem zorla alıyorsun. Bunun anlamı siyasi iktidarın topladığı vergiyi nasıl harcadığının hesabını vermediğidir. Vatandaş verdiği verginin nereye harcandığını bilmeli, öğrenmeli!

KEFEN BEZİNE KADAR VERGİ VERİYORUZ

– Hepimiz vergi veriyoruz. Doğduğumuz andan itibaren vergi ödüyoruz. Bebek bezinden, kefen bezine kadar vergi veriyoruz.Neden vergi veriyoruz fakirliği yenmek için. Yurttaşlarımıza yol götürelim, uygarlık, çağdaşlık götürelim diye vergi veriyoruz.

 

KIRILAN FAY HATTI DEĞİL, SARAY İKTİDARININ AR DAMARI

– 2004 yılında diğer vergiler kalktı, özel iletişim vergisi kalıcı hale getirildi. AKP dedi ki ben bunu kalıcı hale getireceğim. 2004-2019 arası 65 milyar lira, dolara vurursak 34 milyar dolar. Bu para bizim ödediğimiz vergi. Sonra bu oranları da artırdılar.

– Vatandaş deprem vergisini ödedi, önlemi almak siyasi iktidara düşüyor. Ülkeyi bu iktidar yönetiyor. 34 milyar dolar nereye gitti? Vatandaş soruyor, ‘Niye soruyorsun?’ diyor. Vergiyi ödeyen o, soracak. Kırılan fay hattı değil, saray iktidarının ar damarıdır. Vatandaş haklı olarak soruyor, 17 yıldır iktidarsınız depremin yarattığı tahribatı önlemek için ne yaptınız? Elazığ’a ne yaptın, Malatya’ya ne yaptın?

ÖLENLERİN BÜTÜN GÜNAHI ONLARIN BOYNUNA

– Eski milletvekilimiz Ali Özcan, 2016 yılında Elazığ’ın deprem bölgesinde olduğunu belirterek, araştırma önergesi verdi. Ne oldu? Reddedildi! 2019 yılı Ekim ayında da depremle ilgili yine bir araştırma önergesi verildi. Bu önergede AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Depremde ölenlerin bütün günahı onların boynunadır.

JAPON YAPIYOR DA SEN NİYE YAPMIYORSUN?

– Japonya nasıl yapıyorsa aynısını yap. Depreme dayanıklı evler, hastaneler, okullar yap. İstanbul’da 1999 depreminden sonra hasarlı olan okullar var. Bunlar ne yapıyor? Deprem olduktan sonra kriz masası kuruyor. Allah sana aklı niye verdi? Japon yapıyor da sen niye yapmıyorsun. Depreme dayanıklı konutları niye inşa etmiyorsun. Devlet lafla yönetilmez, devlet liyakatla, ahlakla, erdemle yönetilir.

ERDOĞAN TOPLANMA ALANININ NE OLDUĞUNU BİLMİYOR

– Erdoğan, İstanbul’da on binlerce toplanma alanının olduğunu söyledi. Vallahi de billahi de toplanma alanının ne anlama geldiğini bilmiyor. Peki AFAD ne diyor? 2854 tane toplanma alanımız var diyor…

ETEK BOYUNA KADAR KARIŞIYORLAR

– Devlette liyakatı da bitirdiler. Her şeye bir kişi karar veriyor. Bir akıl var, her şeyin üstünde. Kadınların doğuracağı çocuktan, yaşam tarzına, etek boyuna kadar karışıyor. Kimsin sen? O insanların karnı doyuyor mu onu sorsana?

HAFTAYA FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞINI ANLATACAĞIM

– Tank Palet Fabrikası’nı unutmadık, 15 Temmuz Şehitleri için toplanan paraları unutmadık. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en önemli fabrikasını yabancı devletlerle peşkeş çekene vatan haini derler.

– Kaddafi’den 250 bin dolar para aldı. Bu paraların nereye gittiği belli değil. Çıksın, söylesin… Haftaya FETÖ’nün siyasi ayağı nedir, onu anlatacağım size.


.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı