internet haber sitesi
Reklamı Geç

Nakşibendi Şeyhi Abdülkerim Çevik öldürüldü!

Nakşibendi Abdülkerim Çevik, Bitlis Güroymak'ta uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Ölüm haberinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Soylu, paylaşımında, "Çok hüzünlüyüm. Bir alimin ölümü bir alemin ölümüdür. Bitlis Güroymak (Norşin) Medresesi Başmüderrisi Seyda Abdülkerim Çevik Allah'a yürüdü" ifadelerini kullandı.

Nakşibendi Şeyhi Abdülkerim Çevik öldürüldü!
Nakşibendi Şeyhi Abdülkerim Çevik öldürüldü! admin

Nakşibendi Abdülkerim Çevik, Bitlis’in Güroymak (Norşin) ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

4-5 kişilik bir grubun Seyda Abdülkerim Çevik’e öğrencileriyle kahvaltı ettiği sırada ateş açtığı, Çevik’in ağır yaralı olarak ilçedeki hastaneye kaldırıldığı ancak kurtarılamadığı öğrenildi. Güroymak Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Çevik’in cenazesi Şeyh Abdurrahmani Taği Kabristanı’nda toprağa verilecek.

BAKAN SOYLU: ÇOK HÜZÜNLÜYÜM

Şeyh Abdülkerim Çevik'in ölümüyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Çok hüzünlüyüm. Bir alimin ölümü, bir alemin ölümüdür. Bitlis Güroymak (Norşin) Medresesi Başmüderrisi Seyda Abdülkerim Çevik Allah'a yürüdü. Allah rahmet eylesin” ifadelerine yer verdi. (İHA)

Soylu’nun ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de bir paylaşımda bulundu: Gül, “Alimin ölümü alemin ölümü gibidir. Hayatını ilme, talebelerine ve kardeşliğe vakfetmiş Norşin ulemasından Abdülkerim Çevik Hoca’nın menfur bir saldırı sonucunda vefat ettiğini üzüntüyle öğrendim. Rabbim kabrini nur, ruhunu şad, makamını âli eylesin” dedi.

AHMET DAVUTOĞLU’NDAN AÇIKLAMA
Abdülkerim Çevik hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise, şu ifadeleri kullandı:

* Bitlis Norşin Medresesi Başmüderrisi Seyda Abdülkerim Çevik'in menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybettiğini öğrendim.

* Bölgede halkın kaynaşmasına güzel bir örnek teşkil eden merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim.

“TÜM YÖNLERİYLE AYDINLATILSIN”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da üzüntüsünü dile getirdi, mesajında olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını istedi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı