internet haber sitesi
Reklamı Geç

General Hafter'in ateşkes metnini imzalamadan Rusya'dan ayrıldığı iddia edildi

Ateşkes için 1 gün süre isteyen General Hafter'in metni imzalamadan Moskova'dan ayrıldığı öne sürüldü.

General Hafter'in ateşkes metnini imzalamadan Rusya'dan ayrıldığı iddia edildi
General Hafter'in ateşkes metnini imzalamadan Rusya'dan ayrıldığı iddia edildi admin

Libya'da süren iç savaşın sonlanması için Türkiye ve Rusya'nın ortak girişimiyle Moskova'da düzenlenen görüşme sonrası taraflardan General Halife Hafter'in ateşkes metnini imzalamadan şehirden ayrıldığı iddia edildi. Hafter, pazartesi günü yapılan toplantıda söz konusu metni imzalamak için 1 gün süre istemişti.

Euronews'ten Kerem Congar'ın aktardığına göre Rusya haber ajansı RIA'nın Libyalı kaynaklara dayandırdığı haberde, "General Hafter Moskova'dan ayrıldı ancak anlaşmayı imzalamadı" bilgisi paylaşıldı.

NE OLMUŞTU?

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac ile Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri ise pazartesi günü söz konusu ateşkesin taslak metnine imza atmıştı. Toplantıya Türkiye adına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya adına mevkidaşı Sergey Lavrov ve heyeti de katılmıştı.

Türkiye ve Rusya'nın ortak çağrısı üzerine daha önce yapılan görüşmeler sonrası Libya'da savaşan her iki taraf da sözlü olarak anlaşmış, cumartesiyi pazara bağlayan gece ateşkes ilan edilmişti. Ancak ertesi sabah her iki taraf da birbirlerini suçlayarak ateşkese uyulmadığını açıklamıştı.

BM tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne Türkiye, İtalya ve Katar destek verirken, Hafter'e bağlı güçler ise Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Suudi Arabistan, Fransa ve Rusya tarafından destekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı