internet haber sitesi
Reklamı Geç

Türkiye'nin hamlesi üzerine Yunanistan'dan skandal adım: Büyükelçi sınırdışı edildi

Türkiye ve Libya arasında Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerine ilişkin varılan mutabakat sonrası Yunanistan'dan ortalığı karıştıracak bir hamle geldi. Dışişleri Bakanlığı, Libya Büyükelçisi'ni sınır dışı etme kararı aldı.

Türkiye'nin hamlesi üzerine Yunanistan'dan skandal adım: Büyükelçi sınırdışı edildi
Türkiye'nin hamlesi üzerine Yunanistan'dan skandal adım: Büyükelçi sınırdışı edildi admin

Akdeniz’deki sondaj faaliyetlerine ilişkin sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Türkiye geçtiğimiz günlerde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Yunanistan'ın, ABD ve Avrupa Birliği'ni de arkasına alarak Doğu Akdeniz'i tek taraflı olarak ‘paylaşma’ çalışmalarına karşı hamle yapmış ve Libya ile masaya oturmuştu.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj ile İstanbul’da görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘deniz yetki alanlarının sınırlandırılması’ anlaşması imzaladı.

RUMLAR DA ‘ULUSLARARASI ADALET DİVANI’NA BAŞVURU

Anlaşma hem Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni hem de Yunanistan’ı çileden çıkardı. Rum Yönetimi dün, Türkiye’nin sondaj çalışmalarını da öne sürerek ‘Doğu Akdeniz'deki yeraltı zenginliklerini koruma altına almak’ için Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'na başvurdu.

Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, başvuruyla ilgili , “Egemen haklarımızı korumak için her yasal silahı, her uluslararası forumu, her uluslararası örgütü kullanacağımızı söyledik” dedi.

72 SAAT ZAMAN VERDİLER

Rumların ardından bir hamle de bugün Yunanistan’dan geldi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye ve Libya arasında imzalanan anlaşma nedeniyle, Libya’nın Yunanistan Büyükelçisi Mohamed Younis Menfi için sınır dışı kararı aldıklarını duyurdu.

Söz konusu anlaşmanın uluslararası hukuk kurallarını ihlal ettiğini öne süren Dendias, Younis’e ülkeyi terk etmek için 72 saat zaman tanındığını söyledi.

(SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı